Första hjälpen

för ett bättre WLAN.

Har du drabbats av WLAN-sjukan? Med dessa fem enkla steg kan du ge
ditt WLAN värdefull första hjälpen och kan genast surfa bättre.

1. Du behöver komma upp

För bästa möjliga kommunikation mellan smarttelefon, surfplatta, laptop och din WLAN-router bör routern sitta högt placerad. Utnyttja möjligheten till väggmontage som många modeller erbjuder eller placera enheten på en hylla.

2. Hitta din medelväg

Hitta den optimala platsen för din WLAN-router. I idealfallet är detta exakt mitt i ditt hus eller din lägenhet. På så vis har alla mobila enheter ordentlig mottagning. Om du enbart surfar i en viss del av huset, t.ex. i vardags- eller arbetsrummet, ger en WLAN-router som placeras just där optimal mottagning.

3. Satsa fullt ut

På många WLAN-routrar kan sändeffekten regleras. För att spara energi är effekten ofta inställd på 50 % vid leverans. Öka sändeffekten stegvis för att få bättre WLAN-täckning. Du hittar denna inställning via menyn i din WLAN-router, som du normalt kan öppna via en webbläsare som Firefox, Internet Explorer eller Safari (Mac). I handboken till din router finns mer information.

4. Val av kanal

Ditt WLAN hemma kan sända på flera kanaler. När WLAN-routern ställs in i fabriken väljs ofta en kanal som råkar vara densamma som den som alla dina grannar använder. Då överbelastas radiofrekvenserna och ditt WLAN går långsamt. Via menyn i din WLAN-router kan du välja frekvenser manuellt. Välj vid behov en annan kanal som inte används av så många andra WLAN-nätverk. Du kommer åt menyn i din router via din webbläsare.

5. Gör ditt WLAN starkare

Med hjälp av devolo WLAN-adaptrarna blir ditt WLAN hemma starkare en gång för alla. Gör WLAN-kollen för att få reda på vilken devolo-produkt som passar just dig. devolo WLAN-adaptrarna är rena barnleken att installera och utökar ditt befintliga WLAN perfekt. På så vis har du perfekt mottagning för trådlöst surfande överallt!Upp